Newsletter Special – Ga samen de uitdaging aan in 2018!

Goed voornemen: Ga samen de uitdaging aan in 2018!

De kwaliteit van het leven van de hond kan enorm verbeteren! Wanneer uw hond meer kan doen dan alleen zijn dagelijkse wandelingen, voorkomt u verveling en daarmee ook probleemgedrag. Daarbij zorgt het samenwerken van eigenaar en hond voor een intensere relatie en wordt u een echt maatje van uw hond! Hier volgen een aantal tips:

  • Verstoppertje spelen

Het lijkt heel eenvoudig, een simpel verstopspelletje. Wellicht doet u dat vaak in het bos, even achter een boom verstoppen om de aandacht van uw hond vast te houden. Hoe leuk wordt het dan wanneer u met een paar mensen wandelt en één blijft er achter. Even later stuurt u de hond weg met de opdracht “zoek”.

  • Hersenwerk

Ook wel brainbreakers genoemd. In en om uw huis heeft u veel mogelijkheden om uw hond aan het denken te zetten. Dat vraagt veel meer energie van de hond dan een stuk mee rennen met u. Zo kunt u bijvoorbeeld een brokje verstoppen in een prop krantenpapier, of een dicht gevouwen closetrolletje en geeft u daarna het commando “zoek”.

  • Actief wandelen

We doen het soms allemaal wellicht wel eens, wandelen met de hond en dan toch een telefoonoproep beantwoorden. Kortom even geen aandacht voor de hond. U zult misschien denken de hond moet op mij letten , ik niet op hem. Maar misschien moeten we onze mobiele telefoon eens in onze zak laten en lekker aan de actieve wandel gaan met onze hond. De omgeving goed in ons opnemen en bedenken welke opdracht u uw hond kunt geven. Bijvoorbeeld het klimmen over boomstammen of het zoeken naar iets lekkers in het gras.

 

Vaak wordt door hondenbezitters aangegeven: mijn hond komt niets te kort, ik fiets iedere dag met hem, hij krijgt genoeg beweging. Veel beweging is essentieel, maar realiseer u dat hoe meer u gaat fietsen en/of hardlopen hoe meer u de conditie verhoogt. U moet dus steeds meer fietsen om de hond moe te krijgen.

Daarnaast bent u niet echt actief aan het werk met uw hond. Juist dat laatste maakt het leuk om u als baas te hebben! Het betekent niet dat u nu ineens niet meer hoeft te gaan lopen en fietsen, maar vind de balans tussen beweging geven en lekker werken met uw hond. Ga samen de uitdaging aan!

Naar: www.doggo.nl