Hoopers workshop

Hoopers is een zeer laagdrempelige sport. Geschikt voor bijna elke hond en elk baasje. Jong of oud, groot of klein, iedere hond kan zijn energie kwijt in Hoopers. Ook voor oudere honden die het een beetje rustiger aan moeten doen, is Hoopers een goede sport. De fysieke belasting is minimaal.  Hoopers biedt een geestelijke uitdaging, met een minimale fysieke inspanning. De honden blijven gedurende het gehele parcours met alle 4 de pootjes op de grond.

Hoopers is geschikt voor honden van alle rassen en alle leeftijden. Zelfs voor honden met blessures zoals HD, ED of rugproblemen. Ook voor jonge honden is Hoopers een leuke afwisseling en kan het een goede en minder belastende voorbereiding zijn op behendigheid. De honden halen de vreugde uit Hoopers door het mentale spel. Ze worden gestimuleerd mee te denken, samen te werken met het baasje. Hoopers is een erg leuke sport voor zowel hond als baasje.

Het Hoopers parcours

Het parcours bestaat uit 4 verschillende hindernissen. Tunnels, hekjes, tonnen en Hoops, poortjes. De hond legt het parcours af in een logische, vloeiende lijn.

De handler, het baasje, blijft binnen een vak of achter een lijn in het parcours. Daardoor is Hoopers ook geschikt voor baasjes die minder mobiel zijn. De hond wordt vanaf deze positie ‘gestuurd’. De hond legt zelfstandig het parcours af en staat constant in verbinding met de handler. Door middel van lichaams- en uw stem wordt de hond richting aangegeven. Er ontstaat een mooie samenwerking tussen hond en baasje. Zelfs op afstand, wat voor een hond een extra mentale uitdaging is en een hoge mate van meedenken vereist.

De Hoopers training

Hiervoor worden de onderdelen ieder apart aangeleerd, waarbij het belangrijk is dat de hond zelfstandig leert werken en denken. Als de hond het principe van ieder toestel door heeft, kan er opgebouwd worden naar een combinatie van meerdere toestellen.

Bij HondPlus wordt er positief en zonder druk getraind. Dit betekent dat de hond het vooral leuk moet vinden om de hoops op te zoeken, om de ton heen te lopen en door de tunnel heen te racen. Dit kost tijd en geduld om aan te leren maar: iedere hond kan het leren. Bij het aanleren wordt voornamelijk gebruik gemaakt van target training en er wordt beloond met voer- en spelbeloningen.

Hoopers Historie

Hoopers is overgewaaid uit Amerika en is daar een onderdeel van de Nadac Agility. Nadac staat voor North American Dog Agility Council, een overkoepelend orgaan in Amerika voor de Agility sport. Deze is opgericht in de jaren 90 en bestaat inmiddels uit vele leden.

Het grootste verschil met de Agility in Nederland en de Nadac Agility in Amerika is, dat de hond voornamelijk op afstand, vanuit een beperkt gebied , gestuurd word door een parcours met vloeiende lijnen.

Hoopers is in 2014 de oceaan overgewaaid en sindsdien in Nederland populariteit aan het winnen. Niet alleen heeft deze sport alle eigenschappen in zich om een rage te zijn, maar ook om zich als een blijvend populaire sport te ontwikkelen.

Voor wie

Deze workshop is een goede kennismaking met Hoopers. Vaak gebruiken deelnemers deze workshop om te zien of ze het leuk genoeg vinden om zich in te schrijven voor een Hoopers cursus.

Locatie

HondPlus geeft de Hoopers workshop op haar eigen locatie. HondPlus is gevestigd in Roosendaal op goed bereikbare locatie voor iedereen in West-Brabant. Door de gunstige ligging van het trainingsterrein is HondPlus goed bereikbaar vanuit Bergen op Zoom, Roosendaal, Breda en omstreken. Bij ten minste 5 deelnemers geeft HondPlus deze workshop ook op locatie of bij andere Hondenscholen. Een goed afsluitbare veilige locatie is noodzakelijk.

Workshop en kosten

De workshop duurt 2,5 uur.
De kosten voor de Hoopers workshop bedragen €28,-.

Inschrijven

Wilt u zich voor deze cursus inschrijven? Klik dan hier!